تاخیر استان در پیگیری مهمترین تصمیم سفر رییسی، آخرین شنیده ها از وضعیت دو معاونت استانداری، نماینده اسبق استان در لیست استخدامی های وزارت نفت، عدم امکان ثبت نام مسکن ملی در 4 مرکز شهرستان استان و گزینه مدیرکلی بنیاد شهید استان برخی از شنیدنی های هفتگی «خلیج فارس» است.
شنیدنیهای هفتگی ؛ رییس جدید دانشگاه علوم پزشکی/ مدیرکل پروازی در بوشهر/ فشار نمایندگان برای پستهای مدیریتی
خبرنگاران ما در جریان پیگیری های خبری خود به زمزمه هایی برمی خورند که میهمان کردن خوانندگان به این شنیده ها خالی از لطف نیست:
- نخست اینکه بازداشت سعید زرین فر معاون سابق هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر تکذیب شد. انتشار این شایعه در فضای مجازی در روزهایی که تب دستگیری مسئولان دولت سابق در استان داغ شده، باعث گردید تا زرین فر با انتشار پستی در اینستاگرامش با اشاره به بازنشستگی خود بنویسد: «متأسفانه شنیدم بعضی از مراکز مربوط به افراد و گروههایی که خود را رقیب می دانند، در زمین براندازان بازی کرده و مطالب منتشر شده را عیناً بازنشر داده اند. و چه زود یادشان رفته است که داستان سال ۹۶ که این همه هزینه روی دست نظام گذاشته و هنوز اثراتش وجود دارد، از همین کارهای نسنجیده و بچگانه افرادی مثل ایشان آب خورد. ۳۵ سال تلاش کردم تا مانند امروزی که پس از بازنشستگی و تغییر دولت، حضور بیشتری را در مردم خواهم داشت، بتوانم با افتخار، سرم را بالا بگیرم. جالب است که در روزهای گذشته بعضی دوستان و فامیل می گفتند ما از تو توقعی نداشتیم و می دانستیم که تو نیز در دورانی که مسئولیت داشتی، کارِ خاصی برای ما انجام نخواهی داد، اما همین که امروز نمی گویند فلانی دزد است و ما جلوی همشهری ها سرافکنده نیستیم، از تو ممنونیم.»
- به تازگی گزینه های پیشنهادی منسوب به یکی از نمایندگان استان برای پست های مدیریتی منتشر شده که براساس آن برای ۳۰ مدیریت به استاندار پیشنهاد شده است. برخی افراد که نام آنها در لیست قرار دارند، طی تماس با «خلیج فارس» از ماجرا ابراز بی اطلاعی کرده و می گویند با آنها هیچگونه هماهنگی صورت نگرفته، بلکه ظاهرا یکی از افراد نزدیک به نمایندگان شخصا چنین لیستی را تنظیم کرده است. باید منتظر ماند و دید استاندار در انتصابات مستقل و کارشناسی عمل خواهد کرد یا نمایندگان را سهیم می کند.
- یکی از مدیران کل استان بوشهر پروازی است. از قضا در سفر اخیر رییسی به بوشهر، بازدید رییس جمهور از مجموعه های تحت مدیریت وی با انتقادات رییسی همراه بوده است. مشخص نیست دلیل اصرار بر حضور این مدیر ۶۵ ساله پروازی چیست؟
- وعده جواد اوجی وزیر نفت در سفر به شهرستان جم برای تعیین وضعیت نیروهای کارگری شهرک توحید که قرار بود به محض برگشت وی به تهران انجام شود بلاتکلیف مانده و این افراد خواستار پیگیری فرمانداری به عنوان نماینده عالی دولت در شهرستان پیرامون این وعده هستند.
- نیمی از شهرداری های استان بوشهر همچنان به صورت سرپرستی اداره می شوند. گویا فقط ۳ شهرداری هنوز گزینه مدنظر خود را به استانداری معرفی نکرده اند، ولی مابقی مدتیست در انتظار امضای حکم استاندار هستند.
- به نظر می رسد تعیین سیاسی ترین چهره استان پس از استاندار زمانبر خواهد شد. گویا استاندار برای ادامه همکاری محمدتفی ایرانی تا چندماه آینده ابراز تمایل کرده، از سویی انتصاب اکبر پوراد از مسئولان سپاه استان جهت این معاونت نیز در حال طی روال اداری است که تغییر در آن نیز دور از ذهن نیست.
- درحالی که نام “احمد مرادی” برای سرپرستی معاونت عمرانی استانداری نهایی شده و قرار بود هفته پیش در شورای اداری استان همراه دو معاون دیگر معرفی شود، شنیده می شود رایزنی های مخالفان و رقبای وی در طیف اصولگرا، مانع از صدور حکم وی شد. همزمان با تعلیق این حکم، از افرادی نظیر رستم پور، علی مقاتلی و کروبی نیا برای در دست گرفتن معاونت عمرانی یاد می شود.
- هفته پیش لیست استخدام ۶۰ نماینده ادوار مجلس در وزارت نفت منتشر شد که در آن نام پورفاطمی نماینده اسبق دشتی و تنگستان هم دیده می شد. این لیست به تازگی از سوی امیرآبادی نماینده قم در انتقاد از انتصابات زنگنه منتشر شده است.
- به افرادی که در سفر ریاست جمهوری به بوشهر نامه نوشته اند، پیامکی ارسال شده که عنوان شده “درخواست شما به دستگاه ذیربط ارسال شده است». اما این افراد نمی دانند درخواست شان را از کجا پیگیری کنند یا در چه بازه زمانی قرار است با آنها تماس گرفته شود.
- پس از آنکه یک فعال اجتماعی و رسانه ای در بخش «ارم دشتستان» بمنظور تشویق مردم به شرکت در واکسیناسیون عمومی کرونا با انتشار چند عکس در اینستاگرام خود از تلاش خستگی ناپذیر سربازان سلامت در این بخش تقدیر و از رییس شبکه بهداشت به علت عدم توجه به این قشر زحمت کش انتقاد کرده بود، با شکایت مرکز بهداشت دشتستان به دادگاه احضار شد. به نظر می رسد عدم نقدپذیری برخی کارگزاران دولتی باعث بی اعتمادی مردم و عمیق شدن شکاف دولت-ملت خواهد شد و یکی از موانع ترمیم اعتماد عمومی است.
- برخی فعالین مجازی پویش برگزاری علنی دادگاه مدیران شهرداری، استانداری و اعضای شوراها که دستگیر شده اند را مطرح کرده و خواستار تحقق آن شده اند تا افکار عمومی در روند جزییات اتهام این افراد قرار بگیرند.
- برخی شهروندان نسبت به بوی نامطبوع از مرغ ها حتی پس از پخت گلایه داشته و می گویند: با وجود گرانی گوشت مرغ، سزاوار نیست محصول خریداری شده را نتوان استفاده کرد، از این رو موضوع باید توسط دستگاههای مسئول از جمله دامپزشکی بررسی شود.
- احتمالا دانشگاه علوم پزشکی اولین دستگاه اداری استان است که تغییر مدیریتی دولت جدید در آن رقم می خورد. گویا دکتر حسن ملکی زاده چشم پزشک و مدیر بیمه سلامت در اواخر دولت احمدی نژاد جدی ترین گزینه ریاست این دانشگاه می باشد. همچنین از فولادوند عضو هیات علمی دانشگاه به عنوان دیگر گزینه موردحمایت نماینده بوشهر برای این پست یاد می شود. احمد یزدانپاه چشم پزشک نیز موردحمایت نماینده دشتستان است که گویا شانس وی اندک شده است.
- یکی از نکاتی که در انتصابات جدید باید موردتوجه باشد، قانون تعارض منافع است و اینکه افرادی که دارای مراکز مشابه در بخش خصوصی هستند، در موقعیت های مدیریتی قرار نگیرند که تصمیم سازی های آنها منجر به رانت نشود. گویا در برخی گزینه های مدیریت جدید در استان این مشکل دیده می شود.
- اظهارات دبیرکل فدراسیون فوتبال در بوشهر مبنی بر اینکه طرح حضور تماشاگران زن برای تایید به مجلس ارسال شده، برای وی دردسرساز گردیده است. پس از آن هیات فوتبال طی اطلاعیه ای سخنان منتشر شده در خبرگزاری ها از قول کامرانی فر را تکذیب کرده است!
- طرح جهش ملی مسکن که دولت وعده داده ۸۰ درصد قیمت تمام شده را تسهیلات می دهد، در شهرهای مرکز شهرستان شامل بوشهر، گناوه، جم و عسلویه به دلیل نبود زمین امکان ثبت نام متقاضیان نیست. سهم استان بوشهر در این طرح احداث ۱۲ هزار مسکن در سال می باشد.
- وقتی وزیر راه و شهرسازی فارسی باشد، برای ریاست سازمان بنادر و دریانوردی نیز یک کازرونی جایگزین یک کازرونی می شود. با تغییر محمد راستاد از ریاست این سازمان، علی اکبر صفایی جایگزین وی شد. صفایی هم دوره راستاد در زمینه تحصیلات بندری در کشور سوئد است و پیش از این در شرکت ملی نفتکش و مدیریت بندر و دریانوردی هرمزگان سابقه مسئولیت داشته است.
- با وجود تاکید رییس جمهور برای اختصاص سهمی از منابع انرژی سرزمینی بوشهر به این استان، ولی مسئولان هنوز اقدام موثری در راستای پیگیری این حق نداشته اند. انتظار می رود استاندار کمیته تعیین سهم استان از منابع انرژی و کلیه منابع سرزمینی را تشکیل داده تا بیش از این زمان و فرصت تاریخی پیش آمده برای استان بوشهر هدر نرود.
- شنیده می شود برای مدیرکلی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، سرهنگ غلامپور فرمانده فعلی سپاه دشتستان مطرح شده است.
- برآوردها نشان میدهد؛ از ۴سال آینده تولید گاز از میدان مشترک پارسجنوبی بین ایران و قطر به اندازه یک فاز افت میکند؛ زنگ خطری جدی که ایجاب میکند سرمایهگذاری در بخش بالادستی این میدان گازی از هماکنون شروع شود. برآوردها نشان میدهد برای جلوگیری از افت فشار گاز پارسجنوبی به ۲۵ تا ۳۰میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز خواهد بود تا کشور واردکننده گاز نشود. اغلب کارشناسان معتقدند راهی جز گشایش های سیاسی و بازگشت سرمایه گذاری خارجی به پارس جنوبی برای حل این مشکل نیست.
- در آستانه فصل باران های سیلابی، خبر می رسد لایروبی حریم رودخانه ها، آب نما و کانال ها جدی گرفته نشده و این مشکل خصوصا در مناطقی که جزو محدوده خدماتی شهرداری ها نیست، امکان بروز حوادثی را در پی دارد. انتظار می رود شورای هماهنگی مدیریت بحران استان در این خصوص تاکیدات و نطارت جدی تری داشته باشد.
- بررسی ها نشان می دهد در استان بوشهر تعداد افراد فوت شده که هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند فقط سه درصد بوده است. همچنین براساس آخرین آمارها، تاکنون ۴۶ درصد هم استانی ها هر دو دوز واکسن زده اند که معادل میانگین کشوری است.
- از شما چه پنهان با گذشت حدود سه هفته از وعده وزیر جهادکشاورزی برای کاهش ۱۰ درصدی قیمت سه محصول اصلی شیر، پنیر و ماست، جدا از اینکه کاهش ۱۰ درصدی در برابر گرانی ۱۲۰ درصدی در یک سال اخیر ناچیز است، برخی محصولات نظیر شیر پاکتی در مغازه ها کمیاب است.
- برخی استانها برای پاسخگویی به نیاز مردم به بنزین در زمان اختلال ایجاد شده در سامانه سوختگیری در پمپ بنزین ها، خودروی سوخت رسانی سیار راه اندازی کردند، اما در استان بوشهر این نیاز احساس نشده است.
- تعدادی از مدیران فعال دولت نهم و دهم در استان این روزها حضورشان را در فضاهای عمومی و مجازی بیشتر کرده و امیدوارند از سوی حلقه نزدیک به استاندار برای مدیریت ها پیشنهاد شوند.
- ممنوعیت واردات لوازمخانگی، ۱۲تولیدکننده ایرانی با استفاده از این فرصت، قیمت کالاهای خود را افزایش دادهاند. گفتنی است آنها افزایش قیمت را حق خود میدانند و میگویند با افزایش قیمت دلار، نرخ دستمزد و افزایش قیمت مواداولیه افزایش اندک قیمت لوازمخانگی چندان بیراه نیست.
- دست آخر اینکه ۶ ملوان کنگانی با گذشت سه سال همچنان در زندان های عربستان هستند.