شنیدنیهای هفتگی ؛ روایتی از کندی انتصابات استاندار بوشهر/ ابهام جدی درباره گزینههای ریاست دانشگاه علوم پزشکی/ اختلاف ۳۰ درصدی در واکسیناسیون استان
روایتی از کندی انتصابات استاندار بوشهر/ ابهام جدی درباره گزینههای ریاست دانشگاه علوم پزشکی/ اختلاف ۳۰ درصدی در واکسیناسیون استان
تعجب کارکنان استانداری از علاقه برخی برای حضور در این مجموعه، روش گران کردن برق برای گاز، منتفی شدن احداث کارخانه فولاد در استان، مشکل نرسیدن کتاب درسی به استان، برخورد سلیقه ای درباره دورکاری زنان شاغل، دردسر بازداشت یکی از مدیران برای مردم، برخی از شنیدنی های هفتگی است.
خبرنگاران «ما» در جریان پیگیری های خبری خود به زمزمه هایی برمی خورند که میهمان کردن خوانندگان به این شنیده ها خالی از لطف نیست:
- نخست اینکه، وزارت نیرو برای تعیین مدیران استانی به سبک وزیر سابق عمل کرده و اقدام به فراخوان برای ارسال رزومه از سوی متقاضیان نموده است. اگرچه هدف این اقدام شایسته گزینی مدیران عنوان می شود، اما ظاهرا کاهش فشارهای نمایندگان پیرامون انتصاب مدیران استانی هم از انگیزه های وزارت نیرو برای ادامه چنین شیوه ای است. البته برخی معتقدند چون نتایج ارزیابی گزینه های متقاضی مسئولیت علنی نمی شود، افرادی که در وزارتخانه ها نفوذ و لابی داشته باشند، از شانس بیشتری برای دریافت حکم برخوردارند.
- کندی انتصاب مدیران استانی انتقاد زیرپوستی طیف های اصولگرایان از استانداران را در پی داشته است. گویا حلقه مشاوران محمدی زاده که از طیف مشخصی هستند، در کمیته انتصابات گزینه هایی را تایید نکرده و این باعث شده تا پیشنهاد افراد جایگزین و مراحل صدور حکم آنها زمانبر شود. یکی از آفت های چنین تاخیرهایی بی انگیزه گی و بلاتکلیفی مدیرانی است که از دولت سابق روی کار هستند.
- بازداشت یکی از مدیران استانداری و عدم تعیین جایگزین وی، برای مردم هم دردسرساز شده، چرا که یک ماه است پرونده های کمیسیون موردنظر در تعلیق می باشد. این تاخیر به دلیل هزینه های روزافزون ساخت و ساز، مشکلاتی را برای افراد در پی داشته است.
- مصوبه دولت درباره ساماندهی ته لنجی دچار تاخیر شده است. ابراهیم رییسی در سفر به بوشهر وعده داده بود پس از ارسال طرح استان به تهران، دو هفته بعد دولت در این خصوص تصمیم گیری می کند. استاندار بوشهر نیز ۲۷ مهرماه از ارسال طرح پیشنهادی استان به دفتر رییس جمهور خبر داده بود.
- برخی بانوان شاغل در دستگاههای اجرایی استان بوشهر نسبت به رفتار سلیقه ای برای دورکاری بانوان گلایه دارند و خواستار پیگیری استانداری در این زمینه هستند. این درحالی است که مادران شاغل دارای دانش آموز مقطع ابتدایی بیشترین متقاضی دورکاری هستند.چندی پیش معاونت امور زنان ریاست جمهوری هم تاکید کرد: بخشنامه سال ۸۹دولت درباره دورکاری بانوان عام است و نباید استثنایی درباره آن از سوی دستگاهها ایجاد شود، اما اگر متقاضی زیاد باشد، اولویت با معلولان، زنان باردار یا مادرانی است که فرزند زیر ۶سال دارند.
- با توجه به بی نتیجه بودن آموزش زبان انگلیسی در مدارس، گویا آموزش و پرورش به دنبال مصوبهای برای گذراندن کلاس های زبان در آموزشگاهها به جای مدارس و پذیرش نمرات آن است.
- گویا دو گزینه مطرح شده برای ریاست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با ابهاماتی درباره تعارض منافع به دلیل شراکت در پروژه بیمارستان خصوصی و عدم ایفای تعهدات خدمت به دلیل بورسیه شدن از سوی وزارت بهداشت مواجه شده و احتمالا این موضوع روند صدور حکم آنها را منتفی یا دچار تاخیر می کند.
- گفته می شود سرمایه گذار کارخانه فولاد در منطقه ویژه شمال استان به دلیل سنگ اندازی دستگاههای استانی، طرح پیشنهادی خود را به هرمزگان منتقل کرده است. نماینده بوشهر در مردادماه امسال اجرایی شدن این کارخانه در دیلم را نوید داده بود.
- با گذشت یک ماه از قول تخصیص ۵ میلیارد تومانی استانداری برای تیم شاهین شهرداری بوشهر، هنوز این موضوع محقق نشده است. خبر دیگر پیرامون این باشگاه اینکه مزایده واگذاری امتیاز آن شرکت کننده نداشته است.
- به گفته برخی واحدهای گردشگری خصوصا بومگردی ها، امهال تسهیلات بانکی آنها در استان به صورت سلیقه ای انجام می شود و با وجود مصوبه ستاد ملی کرونا، برخی بانک ها زیربار اجرای آن نمی روند.
- زمزمه های افزایش تعرفه تلفن های ثابت جدی شده و قرار است با چراغ سبز وزارت ارتباطات، این هفته مجمع عمومی عادی شرکت مخابرات بسته پیشنهادی هزینه تلفن ثابت را تصویب و برای تایید به شورای رقابت ارسال نماید.
- شناسایی واکسن نزدهها از دوهفته دیگر آغاز می شود. وزارت بهداشت با اعلام این مطلب گفته: از طریق سامانه هوشمند جلوی تردد بیماران کرونایی و افرادی که واکسن نزده اند گرفته خواهد شد و امکان خدمات اداری یا فعالیت در قالب اصناف ندارند.
- بلاتکلیفی در نرخ مصوب مرغ باعث شده در استان با قیمت ۲۹٫۵۰۰ تا ۳۳ هزارتومان عرضه شود. اوایل آبان ماه بود که مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از متعادل شدن نرخ مرغ مصوب مرغ خبر داد و گفت: قیمت مصوب مرغ بر اساس تفاهم با تولیدکنندگان و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان روی ۳۱ هزارتومان تعیین شده و امیدواریم تا پایان سال بازار مرغ با ثبات همراه باشد.
- وعده وزیر جهادکشاورزی برای کاهش ۲۰ درصدی قیمت لبنیات به شکل ناقص اجرا شده است. گویا ۱۰ درصد این کاهش قیمت برای سه محصول لبنی از جمله شیرنایلونی ۹۰۰ گرمی، پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی و ماست ساده ۲٫۵ کیلویی از سوی کارخانه های بزرگ انجام شده که البته حجم تولید این محصولات شان بالا نیست، اما ۱۰ درصد دیگر که باید با کاهش سود خرده فروشی ها اجرا می شده، مغازه داران از آن اجتناب می کنند، چرا که سودشان را کاهش می دهد. اتاق اصناف پیشنهاد کرده: برای حل این مشکل دولت باید به گاوداران یارانه پرداخت میکرد یا علوفه مورد نیاز را به صورت یارانهای در اختیار گاودار قرار میداد تا با تامین علوفه گاودار، شیر با قیمت ارزانتری ارائه میشد. با این روش مشکل افزایش قیمت لبنیات بهتر میتوانست حل شود، اما الان سود کارخانه با کاهش ۱۰ درصدی چندان تغییر نمی کند، ولی فروشندگان خرد از این تخفیف اجتناب می کنند، چون سود آنها را به شدت کاهش می دهد.
- بین دریافت کنندگان دوز اول و دوم واکسن در استان اختلاف ۳۰ درصدی دیده می شود. براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: ۸۰ درصد گروه هدف بالای ۱۲ سال دوز اول و ۵۰ درصد نیز دوز دوم را دریافت کردهاند.
- با گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال تحصیلی، همچنان برخی دانشآموزان خصوصا در متوسطه دوم کتاب درسی به دست شان نرسیده؛ معضلی که باعث شده دانشآموزان دنبال کتاب های دستدوم درسی بگردند. این مشکل در مدارسی جدیتر شده که معلمان هم کتاب ندارند و باید از روی پرینت صفحات درس بدهند. البته این مشکل در بین معلمان به اندازه دانشآموزان نیست و در گروه آنهایی که سال اول تدریسشان است یا پایه تحصیلی تدریسشان را عوض کرده باشند، بیشتر دیده می شود. گویا ناهماهنگی پیش آمده بین سامانه اطلاعات دانش آموزان و مرکز سفارش کتاب های درسی وزارتخانه دلیل این مشکل است و زمان مشخصی هم برای حل آن اعلام نشده است.
- عدم تکمیل محور ۲ کیلومتری آبپخش تا پل کلل که در مسیر بزرگراهی بوشهر تا گناوه قرار دارد، می تواند یکی از نشانه های ترک فعل از سوی مدیران باشد که مدتی است از سوی روسای قوا مطرح و خواستار برخورد با مدیران به این دلیل هستند. این تعلل باعث شده تا مسیر آبپخش کلل طی سالهای گذشته حادثه ساز باشد که آخرین مورد آن سانحه رانندگی هفته پیش بر اثر تصادف دو خودرو و مرگ ۴ نفر بود.
- یکی از انتقادات درباره روند نامه های مردمی در سفر ریاست جمهوری این است که شکایت ها برای رسیدگی به همان دستگاهی ارجاع شده که از آن شکوائیه شده است. به گفته متقاضیان این رویه ناامیدکننده است و آنها انتظار داشته اند که بررسی در سطح بالاتر از استان صورت می گرفت.
- کارت های سوخت مجازی می شوند. گویا پس از مشکل اخیر مجلس قصد دارد تغییراتی جدید در کارت سوخت اعمال کند. طراحی سامانه ای که در آن همه کارتهای شهروندان، یکجا، در یک کارت هوشمند مجازی جمع شود، هدف این تغییرات است.
- هند در ازای پول نفت، برنج بیکیفیت تحویل داده است. گویا این کشور از اینکه به دلیل اعمال تحریمها، کشور در ازای نفت چارهای جز واردات برنج ندارد، سوءاستفاده میکند. برنج هندی تا ۳سال پیش کیفیت قابلقبولی داشته است.
- شنیده می شود در بررسی آزمایشگاههای مرجع استاندارد، برنج های شمال دارای باقی مانده سموم بالایی هستند.
- روش گران کردن برق برای گاز هم دنبال می شود. گویا اعلام کمبود و گران کردن تعرفه پرمصرف ها همان راه طی شده ای است که برای گران کردن گاز دنبال میشود. در توجیه این اقدام اعلام شده که مصرف انرژی در ایران نسبت به کشورهای اروپایی حدود ۳ برابر است.
- بیمه های سرکاری به بیمه کارت های بانکی رسیده است. گویا بیمه مرکزی قرار است کارتهای بانکی و اعتباری شهروندان را تحت پوشش بیمه قرار دهد. به عقیده برخی کارشناسان، احتمالاً این طرح برای درآمدزایی بیمه ها طراحی شده و خدمات قابل توجهی برای مردم نداشته باشد.
- دلالان برای خرید و فروش امتیاز مسکن ملی فعال شده اند. گویا بنگاههای املاک اقدام به خرید و فروش امتیاز این طرح می کنند.آنگونه که مسئولان وزارت راهوشهرسازی اعلام کردهاند، معامله وسوسهبرانگیز چند صد میلیون تومانی امتیاز مسکن ملی، ضمن لغو امتیاز متقاضیان، برخورد قانونی از طریق مراجع قضائی با دفاتر ثبت اسناد و مشاوران املاک که در این فعالیت مشارکت دارند را به دنبال دارد.
- دست آخر اینکه کارکنان استانداری از علاقه بسیار برخی برای حضور در مدیریت های استانداری متعجب هستند. گویا این تعجب به دلیل حقوق پایین کارکنان این مجموعه نسبت به دیگر مجموعههای اداری استان است. به نظر می رسد نفوذ ناشی از مسئولیت در استانداری بر حقوق پایین تر آن در مقایسه با دستگاههای دیگر می چربد!