چهره ناشناخته برای مدیریت منطقه آزاد بوشهر/ حضور برخی افراد با تست مثبت در جلسات/ عسلویه رکوددار آلودگی به میکروپلاستیک‌

خبرنگاران «دالکی خبر» در جریان پیگیری های خبری خود به زمزمه هایی برمی خورند که میهمان کردن خوانندگان به این شنیده ها خالی از لطف نیست:

  • نخست اینکه شماری از حامیان دولت در استان بوشهر از نقش آفرینی مدیران دولت سابق در تعیین جایگزین های خود و تاثیرپذیری شان در وزارتخانه ها انتقاد دارند و به عقیده آنها با این روند تغییرات مدنظر آنها حاصل نمی شود.
  • شنیده می شود درویشی مسئول بسیج استاتید دانشگاه فرهنگیان استان گزینه ریاست این دانشگاه شده است.
  • از فردی به نام “عربیان” به عنوان سرپرست منطقه آزاد بوشهر یاد می شود که مراحل صدور حکم وی توسط سردار محمد دبیر مناطق آزاد کشور طی شده و قرار است این هفته معارفه شود. با توجه به تازه تاسیس بودن منطقه آزاد بوشهر، تعیین فردی ناشناخته و غیربومی برای سرپرستی آن نگرانی هایی را پیش آورده و به نظر می رسد در راستای برخی یارگیری ها برای آینده می باشد.
  • سرمایه گذاران مجموعه تجاری “بوشهر مال” با اشاره به فعالیت پروژه در چند جبهه، وعده داده اند که برخی بخش های فرهنگی مجموعه نظیر سالن های کنسرت و سینما در کنار ۲۰۰ دفتر تجاری آن به عنوان فاز اول پروژه در نیمه نخست سال آینده به بهره برداری می رسد.
  • خبر می رسد محمدرحمان سالاری سرپرست مدیرعاملی باشگاه شاهین امیدوار است مزایده سوم واگذاری امتیاز باشگاه شاهین شهرداری بدون متقاضی باشد تا در نهایت با قیمت پایین تری وی صاحب آن شود. گویا با توجه به عدم خرید اسناد مزایده در مراحل قبل، ۲۰ درصد از قیمت اولیه که حدود ۱۸ میلیارد تومان بوده کاهش یافته و در صورت اینکه مرحله سوم مزایده هم بی نتیجه باشد، شهرداری مجاز است با اولین قیمت پیشنهادی موافقت کند.
  • هفته پیش همزمان با ورود بگوویچ به بوشهر، فردی به نام علیرضا معصومی به عنوان کارگزار جدید شاهین معرفی شد. گویا پیش از آغاز لیگ برتر قرار بود سهام هوادار به او واگذار شود اما این فرد و شرکتش به یکباره از بار مسئولیت شانه خالی کردند و حالا در فرصتی که مسئولان شورا و شهرداری به فکر خلاص شدن از تیم شاهین هستند! اطراف تیم بوشهری حضور یافته اند. هواداران شاهین امیدوارند اهلیت مدیرعامل و حامی مالی این تیم سنجیده شده باشد تا کسی از نام تیم شاهین سوءاستفاده نکند.
  • اشتغال رییس هیات فوتبال بوشهر در البرز که مانع از حضور مستمر وی در محل کار شد، گلایه برخی ورزشکاران این رشته را در پی داشته و معتقدند دبیر و سایر مسئولان هیات درخصوص برخی موارد اختیارات محدودی دارند و این شرایط شایسته فوتبال استان نیست.
  • با وجود انتشار خبرهای مختلف از استان های کشور درباره تخریب ساخت و سازهای صورت گرفته در حریم ساحل، ولی ردی از پیگیری این مهم در استان بوشهر به چشم نمی آید. به نظر می رسد تعیین تکلیف سازه هایی که در حریم ۶۰ متری دریا در ساحل بوشهر که عمدتا مربوط به دستگاههای نظامی و حاکمیتی می باشد، برای شهروندان نشانه توجه به تاکیدات روسای قوای مجریه و قضائیه است.
  • عدم حذف مستثنیات ۲۰درصد تخفیف بازرگانی باعث عدم رقابت پذیری بنادر بوشهر با خوزستان و هرمزگان شده است.
  • وعده تیم اقتصادی دولت سیزدهم برای افزایش یارانه نقدی عملی نشده و یارانه ۱۰۰ هزارتومانی که به مناسب ۲۲ بهمن واریز شد، به حساب بسیاری از سرپرستان خانواری که یارانه بگیر هستند ننشست. آنطور که مسئولان وعده داده بودند، مبلغ موردنظر برای چهار دهک که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی براساس شاخص‌های حقوق و دستمزد شناسایی کرده و حدود ۳۲ میلیون نفر برآورد گردیده واریز شده است.
  • عسلویه رکوددار آلودگی به میکروپلاستیک‌ در کشور معرفی شده است. نتایج مطالعات محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی نشان می‌دهد که عسلویه آلوده‌ترین منطقه کشور از لحاظ پراکندگی پلاستیک و میکروپلاستیک است و کیش به‌دلیل توریست پذیر بودن دارای مقادیر بالایی از این آلایندگی است. سرپرست این تیم تحقیقاتی گفته: منطقه پارس‌جنوبی یکی از آلوده‌ترین مناطق صنعتی دنیاست که آلودگی ناشی از فعالیت صنعتی در این منطقه در دنیا بی‌نظیر است. مطالعات محققان کشور درباره ارزیابی میکروپلاستیک‌ها و میکرو رابرها در سطح خیابان‌های عسلویه نشان می‌دهد که در هر گرم خاک خیابان‌های عسلویه ۶۰ذره پلاستیکی بوده است و این با نتیجه‌ای که در این مطالعات به‌دست آوردیم، مطابقت دارد. این ذرات پلاستیکی موجود در سطح خیابان از طریق رواناب‌ها به آب‌های زیر زمینی سرازیر می‌شوند.
  • طرح «درج قیمت تولیدکننده» بر روی کالاهای تولیدی تعدادی از گروه‌ها و رسته‌های کالایی در حالی به اجرا گذاشته شد و وزیر صمت با خلاقانه خواندن این طرح آن را عملی در کاهش قیمت ۱۵۰۰ قلم کالا عنوان کردند که بررسی‌های میدانی از خرده فروشی ها نشان می‌دهد نه تنها کاهش قیمتی در هیچ یک از کالاها صورت نگرفته بلکه به دلیل سردرگمی مصرف کننده و فروشندگان در تعیین قیمت‌ها، به تنش‌های بازار دامن زده است.
  • دخالت نمایندگان در انتصابات، واکنش منفی را در پی داشته است و مردم خواستار مداخله شورای نگهبان در پایان دادن به این وضعیت هستند.
  • کارزاری برای کاهش شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد به راه افتاده است. گویا این کارزار را دانشجویان این دانشگاه و والدین آنها حمایت می‌کنند. گفتنی است، منطق این درخواست بر ارائه آموزش در دانشگاههای کشور به صورت مجازی در ۲ سال اخیر استوار است.
  • دولت یکی از راهبردهای اصلی خود در سال آینده را تسویه از طریق تهاتر با نفت خام در پیش گرفته است. گویا دولت معتقد است پیمانکاران بخش خصوصی برای فروش نفت در بازارهای جهانی دست شان بازتر است یا می توانند به پیمانکاران بزرگتر ارائه کنند.
  • فعال نبودن سامانه بازرگام در استان به زیان مردم تمام شده است. گویا هم استانی‌‌ها از خرید اقلامی که در این سامانه با نرخ مصوب به صورت اینترنتی عرضه می‌شود، محروم هستند. این سامانه به منظور توزیع عادلانه و آسان کالاهای اساسی ایجاد شده است.
  • مدیران و کارکنان دستگاههای دولتی امیکرون را جدی نگرفته ‌اند و حتی شنیده می شود برخی افراد با وجود دارا بودن علائم، در جلسات حضور می یابند و بعضا کرونا را به سرماخوردگی تقلیل می دهند.
  • هیچ دستورالعملی برای نحوه دورکاری و یا حضور کارکنان در تغییر رنگ شهرها در کرونا وجود ندارد. گویا با لغو بخشنامه قبلی این اتفاق رخ داده و با وجود قرمز بودن شرایط کرونایی، ادارات به صورت صد درصدی فعالیت دارند.
  • تکلیف جاماندگان سهام عدالت روشن نیست. گویا از دوره قبل ۴ میلیون نفر جامانده سهام عدالت شناسایی شده ولی وزارت اقتصاد هنوز برای تعیین جاماندگان سهام عدالت تصمیمی نگرفته است.
  • یک راه دور زدن کنکور پزشکی مسدود شده است. گویا عده ‌ای برای حضور در رشته‌های پزشکی مدتی کوتاه را در دانشگاههای خارجی تحصیل می ‌کردند و مجدداً خواستار انتقال به دانشگاه‌های داخلی می‌ شدند که این راه اکنون بسته شده است. فعلاً بازگشت دانشجویان از سال ۲۰۱۹ به داخل ممنوع شده است.
  • خوراک دام باز هم کمیاب شد. گویا زمزمه‌های حذف ارز دولتی نهاده دامی موجب شده که خوراک دام به سختی به دست دامداران برسد. چنانچه موضوع تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی و خوراک دام روشن شود، دیگر دامداران با مشکل کمبود نهاده رو‌به‌رو نمی‌شوند.
  • خبر می رسد مالک مجتمع فرهنگی بوشهر زمین آن را به دست بنگاههای املاک سپرده و پیگیری ها در این خصوص بی نتیجه است.
  • بعد از گذشت یک ماه از دستور رئیس‌ جمهور برای پرداخت تسهیلات بدون ضامن، هنوز برخی شعب بانک ‌های بوشهر براساس معدل‌ گیری گردش حساب وام می‌دهند. به نظر می رسد در این خصوص وحدت رویه ای در استان وجود ندارد.
  • افزایش سرقت کابل های مخابراتی در استان به چالش مهم مخابرات مبدل شده که خلأ قانون در برخورد با سارقان بر گسترش آن دامن زده است.