گم شدن وعده های دولت در تنگنای معیشتی خانوار

دالکی خبر: در حالی که افزایش قیمت ها در یک بازه زمانی یک ساله شتاب بی سابقه گرفته است و اقتصاد ایران دهه هاست که با معضل تورم دست و پنجه نرم می کند؛ سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم در ماه‌های گذشته عامل اساسی تشکیل دهنده نرخ تورم بوده است.

به گزارش دالکی خبر؛ حذف ارز یارانه کالاهای اساسی و افزایش نرخ ارز از جمله این سیاست ها بوده که در کنار آن کسری بودجه دولت ها که در دولت سیزدهم به اوج خود رسیده و سرعت گرفتن چاپ پول مهمترین عوامل تورم زا برای دهه ها در اقتصاد ایران بوده که از سیاست های پولی اشتباه نشات می گیرد.

کاهش شدید مصرف گوشت قرمز، مرغ، ماهی، کاهش مصرف میوه در تابستان به روایت آمارهای رسمی، کاهش مصرف برنج ایرانی، افزایش آمار جرم و جنایت به گزارش مقامات انتظامی خصوصا سرقت توسط افراد بدون سابقه، که به دلیل فقر فزاینده صورت می گیرد همه نشان می‌دهد که رفاه در ایران کاهش یافته است.

ایجاد یک میلیون شغل سالانه، ساخت یک میلیون مسکن در سال، کاهش تورم، احیای رشد اقتصادی و تقویت پول ملی از جمله مهمترین وعده های سید ابراهیم رئیسی در رقابت های انتخاباتی و هم پس از تشکیل دولت سیزدهم بوده، اما آمارها و اعداد و ارقام می گویند دولت سیزدهم در اجرای آنها موفق نبوده و شاهد عقب‌گرد بوده ایم.

در این بین «مسعود میرکاظمی» رئیس سازمان برنامه و بودجه هم چندی پیش گفته بود که اگر اقتصاد ایران در شش سال متوالی سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی داشته باشد حجم اقتصاد ایران تازه به سال ۱۳۹۰ برمی‌گردد؛ درحالی که اقتصاد ایران در ۵۰ سال گذشته هرگز چنین رشدی را تجربه نکرده و اقتصاددانان معتقدند که میزان رشد اقتصادی متولی در ایران با این وضعیت غیرممکن است.

در این شرایط تنها راهکار باقیمانده، امضای توافق برجام است تا هم پول های بلوکه شده وارد کشور شوند و هم نفت بیشتر فروخته شود، اما حتی اگر همین الان برجام به نتیجه برسد، به گفته مسئولان نباید انتظار معجزه از آن داشت و رشد اقتصادی ۸ درصدی برای چند سال متوالی بعید به نظر می رسد.