جزییات حراج خودروهای خارجی/ ۸۵ درصد مربوط به بوشهر است
دالکی خبر: طبق گفته رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، هزار و ۶۲ دستگاه خودروی خارجی که به دلیل مشکلات مربوط به ثبتسفارش امکان ترخیص از گمرک را پیدا نکردند، قرار است به مزایده گذاشته شوند.
به گزارش دالکی خبر؛ مزایدهایها اما باقیمانده خودروهایی هستند که به دلیل مشکلات مربوط به ثبتسفارش، توقیف و مجوز ترخیصشان از گمرک صادر نشد.
تعداد خودروهای موردنظر که مربوط به سل ۹۶ است، بیش از ۱۲هزار دستگاه بود که بیشتر آنها در مقاطع زمانی مختلف ترخیص شدند. از آنجا که مشکل اصلی این خودروها به ثبتسفارش آنها مربوط میشود، مالکان خودروهای مزایدهای عملا نتوانستهاند این مشکل را حل کنند و از همین رو امکان ترخیص آنها را نیافتند.
طی چند سالی که خودروهای موردنظر در گمرک بودند، پیشنهادهای مختلفی برای تعیینتکلیف آنها مطرح شد، اماهزار و ۶۲ خودرویی که قرار است به مزایده گذاشته شوند، مشمول هیچکدام از این راهکارها برای ترخیص نشدند و سرنوشتشان به حراج گره خورد.
خودروهایی که بجای انهدام مزایده شدند!
مزایده این خودروها اما در حالی است که حدودا دو ماه پیش سه خودروی آمریکایی (که آنها نیز در جمع خودروهای توقیفی و مانده در گمرک به دلیل مشکل ثبتسفارش قرار داشتند) منهدم شدند. این اقدام بازتاب منفی زیادی در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت و این پرسش را در ذهن افکار عمومی ایجاد کرد که چرا تصمیم بهتری برای خودروهای آمریکایی گرفته نشد؟ مثلا اینکه چرا به جای له کردن، خودروهای موردنظر راهی مناطق آزاد نشدند تا در جریان برگزاری جام جهانی قطر، مورد استفاده مسافران احتمالی این مناطق قرار بگیرند؟
با توجه به انهدام خودروهای آمریکایی، همین که باقی خودروها به سرنوشت آنها دچار نشدند و قرار است به مزایده گذاشته شوند، اتفاق بدی به حساب نمیآید.
این در حالی است که باید منتظر ماند و دید آیا کسی راضی میشود با توجه به حواشی مخصوص این خودروها و به اصطلاح نارضایتی مالکان آنها بابت مزایده، نسبت به خریدشان اقدام کند؟ البته آن طور که سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی عنوان کرده، مالکانهزار و ۶۲ خودروی موردنظر نیز میتوانند در مزایده شرکت کنند.
اجتهادی که در نشستی خبری به منظور اعلام جزئیات مزایده خودروهای مانده در گمرک، صحبت میکرد، گفت: پرونده خودروهای خارجی مانده در گمرک در سال ۱۳۹۷ در دادگاه انقلاب تشکیل شد و مشکل اساسی آنها نیز به ثبتسفارش مربوط بود. وی با بیان اینکههزار و ۶۲ خودروی خارجی صفر کیلومتر به دلیل مشکلات ثبتسفارش از گمرک ترخیص نشدند، گفته که برای جلوگیری از تضییع این خودروها که در شرایط خوبی نگهداری نمیشدند، اجازه برگزاری مزایده به سازمان اموال تملیکی داده شد.
۸۵ درصد خودروهای مزایده ای در بوشهر است
وی در مورد جزئیات این خودروها نیز گفت: ۶۲ دستگاه لکسوس، ۴۵۹ دستگاه از خانواده هیوندایی، ۱۵۴ دستگاه تویوتا، ۴۳ دستگاه پورشه، ۱۸۲ دستگاه کیا، ۱۵۲ دستگاه بیام و، ۸ دستگاه بنز، یک دستگاه ولوو و یک دستگاه بینام به مزایده گذاشته خواهند شد.
وی ادامه داد: نزدیک به ۹۰۰ خودرو در بوشهر است که شامل ۷۱۰ دستگاه در گمرک بوشهر و ۱۸۳ دستگاه نیز در گناوه قرار دارد. در بندر لنگه ۱۲۴ دستگاه مستقر هستند. در جریان مزایده نیز محل خودروها مشخص خواهد شد. در تهران ۱۱ دستگاه قرار دارد. در خرمشهر ۸۶ دستگاه قرار دارد و تعدادی از آنها در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفته است. با توجه به انبارهای جدید سازمان در خوزستان این خودروها منتقل شدهاند. گمرک غرب تهران، ۶ دستگاه و در نوشهر نیز ۳۱ دستگاه توقیف است.
جزییات مزایده
اجتهادی با اشاره به دستور وزیر اقتصاد مبنی بر تعیینتکلیف خودروهای مذکور تا پایان مهر امسال، تاکید کرد: با توجه به اینکه مزایده به صورت الکترونیکی است، افرادی که قصد مشارکت در مزایده را دارند باید در سامانه ستادیران ثبتنام کرده و برای گواهی امضای الکترونیک اقدام و سپس میتوانند نوع خودرو را نیز انتخاب کنند.
به گفته اجتهادی، مشخصات فنی خودروها و اینکه در کدام شهر و بندر قرار دارند، از چهارشنبه ۶ مهرماه روی سایت اموال تملیکی قرار خواهد گرفت. همچنین تاریخ بازدید از خودروها هفتم تا ۱۲ مهر در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اما با بیان اینکه افراد بعد از بازدید باید پیشنهاد خود را ارائه کرده و همزمان با آن ۱۵درصد قیمت خودرو را به عنوان ضمانت سپردهگذاری کنند، گفت: متقاضیان باید حتما توجه داشته باشند که سپرده مخصوص مزایده فوقالعاده ۵۶۵میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
طبق گفته اجتهادی، در بینهزار و ۶۲ خودرویی که قرار است به مزایده گذاشته شوند، هیچ مدل بالای ۲۵۰۰ سی سی وجود ندارد و مشکلی برای ترخیص ندارند. عرضه این تعداد خودرو ممکن است بتواند به تعدیل قیمت خودروهای خارجی در داخل کشور کمک کند.
وی با بیان اینکه منابع حاصل از فروش این خودروها به خزانه دولت واریز میشود، عنوان کرد: اگر برای این خودروها رای برائت صادر شود، منابع از خزانه به حسابهایی که قوه قضائیه تعیین میکند واریز خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد در مورد تحویل خودروها نیز گفت: برندگان تا سه روز بعد از مزایده فرصت دارند برای تسویه مراجعه کرده و خودرو را تحویل بگیرند. به گفته اجتهادی برای افراد محدودیتی وجود ندارد و یک فرد میتواند در مزایده چند خودرو شرکت کند. همچنین قیمتگذاری خودروها نیز توسط هیاتی سه نفره از کارشناسان رسمی دادگستری انجام گرفته و قیمت پایه در سایت به اطلاع شهروندان خواهد رسید.
وی با بیان اینکه خودروها متعلق به چند فرد و چند شرکت است، در مورد دلیل توقیف آنها توضیح داد: اتهام آنها جعل ثبتسفارش بوده که قاچاق تلقی میشود و علاوه بر اینها تعداد زیادی خودرو و ماشینآلات سنگین راهسازی هم توقیف شده که باید تعیینتکلیف شوند. به گفته معاون وزیر اقتصاد اگر خودرویی در این مزایده به فروش نرفت، دوباره به مزایده گذاشته خواهد شد.