استاندار بوشهر مطرح کرد: اختلال در تخصیص اعتبارات علت تعطیلی پروژه سد دالکی/ ایراد شورای نگهبان به قانون ته لنجی

به گزارش «دالکی خبر» احمد محمدی زاده در نشست با خبرنگاران با اشاره به تخصیص دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در اسفند پارسال از محل اعتبارات تملک دارایی برای طرح های عمرانی و زیرساختی استان اظهار داشت: بنا شد همه اعتبارات هزینه شود و برگشت نخورد، بر همین اساس تا شهریور ماه امسال  فرصت داده شد و همه دستگاه های اجرایی  برای طرح های عمرانی و زیرساختی ۹۹٫۹ درصد کل منابع را جذب کردند.

وی  یکی از عقب ماندگی ها استان را در حوزه درمان عنوان کرد و  اظهار داشت: در کشور به ازا هر یک هزار نفر۱٫۹ تخت بیمارستانی وجود دارد، درحالی که در استان بوشهر از ابتدا تاکنون ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی بوده که به ازا هر یک هزار نفر ۱٫۲ تخت وجود دارد و ۵ هزار تخت از کشور عقب هستیم  و این نشان می دهد که از نرم کشوری پایین تر هستیم.

استاندار بوشهر با بیان این که برای جبران این کمبود ۶۱۰ تخت بیمارستانی در استان در دست احداث است که از این تعداد ۴۰۰ تخت شروع شده و پیشرفت های خوبی نیز دارند که شامل بیمارستان مادر( جایگزین بیمارستان فاطمه زهرا)  با ۱۶۰ تخت خواب، بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان با ۱۸۰ تخت خواب، بیمارستان بیماران خاص و صعب العلاج با ۵۶ تخت خواب  که در حال انجام است و همچنین مجوز احداث بیمارستان  ۲۰۰ تحت خوابه کنگان دریافت شده  و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

به گفته وی اگر نگران مانده پزشکان در استان هستیم تنها راه این است که بخش خصوصی در استان بیمارستان احداث کند که در این راستا سه بیمارستان  خصوصی در استان مجوز گرفته اند که عملیات اجرایی یکی از بیمارستانها آغاز شده دو تا دیگر به زودی آغاز می شود.

محمدی زاده با بیان این که اورژانس  بیمارستان شهید گنجی برارجان ارتقا می باید، افزود: بخش اورژانس این بیمارستان با کمبود فضا روبه رو بود که برای ارئه خدمات بیشتر به مردم ۶۰ تخت دیگر به اورژانس اضافه خواهد شد.

وی با بیان این که تجهیزات پزشکی در استان مطلوب نیست، افزود: از محل مصوبات سفر دوم و از اعتبارات ابلاغ شده مصوب کردیم همه فرمانداران از سهم اعتباراتی که  به آنها داده شده تجهیزات پزشکی بیمارستان ها را تامین کنند.

استاندار بوشهر گفت: در سفر دوم  ۸ هزار و ۱۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های عمرانی و زیرساختی  مصوب شد که از این میزان ۵ هزار و ۴۴۰ هزار میلیارد تومان سهم تعهدات مسئولیت های اجتماعی  وزارت نفت و مابقی از تعهدات سازمان برنامه و بودجه است.

وی به  سهم  ۵۰ درصدی استخدام در استان اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته آزمون استخدام  وزارت نفت و شرکت ها پتروشیمی در تهران یا شیراز برگزار می شد اما امسال بر اساس مصوبات سفر دولت به استان، ۴ آزمون در دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزارشد، در آزمون آخری که در اواخر شهریور ماه برگزار شد همه سهمیه ۸۵۷ درصدی استخدام برای استان بوشهر گرفته شد اما علارغم تلاش های صورت گرفته  برای حضور واجدین شرایط در آزمون،  ۳ هزار و ۱۰۰ نفر شرکت کردند که متاسفانه میزان قبولی استان به اندازه انگشتان سه دست هم نرسید.

محمدی زاده خرید کالاهای تولید شده در استان را یکی از تعهدات مسئولیت های اجتماعی عنوان کرد و گفت:  مصوب شد شرکت های نفتی باید خرید این تولیدات را در الویت خود قرار دهند.

وی بیان داشت: همچنین در سفر دولت مصوب شد بخشی از منابع بانکی شرکتهای پتروشیمی، نفت و گاز در بانک های استان سپرده گذاری شود تا توان وام دهی بانکها بالا رود.

تشکیل کارگروه نظارت بر تحقق سهم  ۵۰ درصدی استخدام بوشهری ها

استاندار بوشهر بیان داشت: برای نظارت براجرای تحقق سهم  ۵۰ درصدی استخدام بوشهری ها در نفت علاوه بر مخالفت های  زیادی که وجود داشت مصوبه ای را دریافت کردیم و  قرار شد این نظارت در قالب یک کارگروهی انجام شود که  رئیس آن نماینده استاندار، رئیس منطقه ویژه پارس جنوبی ، مسئول اشتغال منطقه انرژی  و رئیس بازرسی استان از دیگر اعضای این کارگروه باشند.

 تخصیص ۴ هزار و ۴۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژه های عمرانی

وی  با بیان این که از محل تعهدات مسئولیت ها اجتماعی نفت ۴هزار و ۴۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۵۴ پروژه  عمرانی مصوب شده است، گفت:  از این اعتبار برای تکمیل محورمواصلاتی  گناوه به گوره ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار، تکمیل قطعه اول آزاد راه شیراز به بوشهر ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار، تکمیل بزرگراه بوشهر به دیر۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار، باند دوم پروژه ساحلی بوشهر به گناوه  ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار، تعریض جاده تنگ ارم به نمازگاه ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار، مسیر شنبه ناصری و تکمیل باغان به سرچشمه ۱۵۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

به گفته وی برای احداث بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابه کنگان، ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه محقق شده است که ۳۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات نفت و ۳۰۰ میلیارد تومان از وزرات بهداشت تامین خواهد شد.

استاندار بوشهر در ادامه با بیان این که ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های شهرستان  تنگستان و دشتی اختصاص یافته  است، افزود: برای جاده بردخون به دیر ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار ، محور ریز به دژگاه ۱۷۰ میلیارد تومان  اعتبار و همچنین ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار  برای پروژه های شهرستان عسلویه اختصاص یافته است.

تعریض محور کنارتخته به دالکی

وی به اجرای محور کنارتخته به دالکی اشاره داشت و افزود:  در این محوز مواصلاتی سالانه ۳۵ نفر در اثر رانندگی جان خود را از دست می دادند که برای تعریض این محور و حذف پیچ های خطرناک ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و قرار است در ۱۴۰۳ تکمیل شود که با اجرای  پروژه طول محور به ۱۸ کیلومتر کاهش پیدا می کند.

تخصیص ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آزاد راه بوشهر – شیراز

استاندار بوشهر درباره آغاز آزاد راه بوشهر به شیراز افزود:  وقتی هنوز بزرگراه بوشهر- شیراز تمام نشده مطالبه احداث آزادراه نیز مورد توجه مسئولان ارشد کشور نبود اما با عملیاتی شدن قطعه‌‎های پایانی بزرگراه بوشهر-شیراز شرایطی  ایجاد شد تا آزاده راه یاد شده نیز عملیاتی شود که در این زمینه استان‌های بوشهر و فارس با جدیت طرح را دنبال کردند تا اینکه رئیس جمهور با طرح آزاد راه بوشهر- شیراز اعلام کرد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص این که «مطالعات این طرح در دولت قبل آغاز شده بود»، گفت: مطالعات آزاد راه بوشهر- شیراز کامل نبوده  و اکنون توسط مشاور در حال انجام است و برای تکمیل قطعه اول ازاد راه ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.

پاسخ استاندار به تعطیلی شدن پروژه سد دالکی

استاندار بوشهر با اشاره به تکمیل برخی سدها در استان گفت: برای ساخت سد دهرورد ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار،۶۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل سد دالکی و برای احداث سد باهوش تنگستان ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است.

وی  به آخرین وضعیت سد دالکی  اشاره کرد و گفت: در شهریور سال قبل که پروژه را تحویل گرفتیم سد دالکی ۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشت  اما ظرف ۱۸ ماه  اکنون به ۵۲ درصد رسیده است.

استاندار بوشهر در پاسخ به  سوالی درخصوص اینکه در روزهای گذشته  پروژه سد دالکی تعطیل  شده و تعدادی از نیروها به مرخصی رفته اند، گفت: اختلال در تخصیص اعتبارات و تامین منابع مالی در تمامی پروژه ها وجود دارد اما اکنون مشکل بر طرف شده  و پیمانکار قول داده که تا پایان سال ۱۴۰۳  این سد آبگیری خواهد شد.

۱۲ جایگاه توزیع فرآورده های نفتی تکمیل شود

استاندار بوشهر در ادامه به نشست با رئیس پخش فرآورده های نفتی  برای بررسی کیفیت بنزین در بوشهر سخن گفت و افزود: در این نشست شرکت پخش فرآوده های نقتی موظف شد تا  تکمیل ۱۲ جایگاه توزیع فرآورده های نفتی درمسیرهای بین راهی که نیمه تمام است را  در الویت کاری خود  قرار دهند.

وی در ادامه افزود: برخی از جایگاه های سوخت نیمه تمام در استان  دارای پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد هستند  که باید در تکمیل این جایگاه ها تسریع شود.

محمدی زاده به ضرورت توسعه جایگاه های CNG  تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه ۷۵ درصد گاز کشور از پالایشگاه های استان بوشهر توزیع می شود نباید در استان کمبود جایگاه سوخت  CNG  داشته باشیم.

ایراد شورای نگهبان به قانون ته لنجی

وی با بیان این که مجوز اول سفر لنجداران صادر شده است، گفت: باتوجه به مخالفت هایی که وجود داشت اما پیگیری کردیم و مصوبه سفر اول لنج ها  را گرفتیم، برخی ازسرمایه داران از فرصت ته لنجی سوء استفاده می کنند یعنی می خواهند  کالاها را بدون پرداخت عوارض گمرکی از استان خارج  و به استان های دیگر وارد کنند و در استان بوشهرهم رسوب نمی کنند که باید جلوی آنها گرفته شود که دستگاه های امنیتی این موضووع را پیگیری می کنند.

استاندار بوشهر افزود: قانون ته لنجی در مجلس مصوب شده  اما در شورای نگهبان  ایراداتی به این قانون گرفته شد و مجدد به مجلس بازگشت تا ایرادات مطرح شده اصلاح شود، قرار شد تا زمانی که  قانون ساماندهی کالای ته لنجی نهایی شود ورود کالای ته لنجی برابر توافقات صورت گرفته ادامه داشته باشد.

آخرین وضعیت راه آهن بوشهر – شیراز

وی به آخرین وضعیت راه آهن بوشهر – شیراز اشاره کرد و افزود: راه آهن بوشهر به شیرازدر ۱۱ قطعه تعریف شده است، این پروژه از چندین سال گذشته شروع شده بود اما پیشرفت  مناسبی نداشت که از این وضعیت راضی نبودیم اما در سفر اول دولت به استان مصوبه‌ای گرفتیم  تا پروژه شتاب بیشتری بگیرد.

استاندار بوشهر بیان داشت: در حال حاضر با پیگیری‌هایی که صورت گرفته تمامی ۱۱ قطعه راه آهن بوشهر_فارس پیمانکار آن مشخص شده است.

تیم های ورزشی در استان حمایت می شوند

وی در خصوص وضعیت تیم‌های فوتبال ایرانجوان و شاهین بوشهر نیز افزود: در استان به دنبال این هستیم که تیم های مطرح ورزشی استان را تحت حمایت دستگاه های دولتی ببریم  و تا زمانی که این مهم محقق شود از محل مصوباتی که دریافت شده به ورزش استان کمک می شود.

محمدی زاده در خصوص ساخت شهرهای ساحلی در استان با بیان این که «به واسطه وجود ظرفیت‌های زیاد در کنار دریا ۸۰ درصد شهرهای مهم دنیا در کنار دریا واقع است، گفت: براساس سیاست‌های کلی نظام بخشی از جمعیت کشور به حاشیه ساحل انتقال می شود که با ساخت ۲۰ شهر جدید در سواحل خلیج فارس و دریای عمان محقق شود که از این تعداد ۴ شهر متعلق به استان بوشهر است که  پس از مطالعات زمینه عملیاتی شدن آن ایجاد خواهد شد.