شوک شپش به مدارس!
دالکی خبر: اتفاق جدیدی نیست و هرساله با شروع مدارس باعث نگرانی والدین می شود؛ مهمان ناخوانده ای به نام شپش!
به گزارش دالکی خبر؛ محل های ازدحام مانند کلاس های درس یکی از راههای انتقال آن از یک شخص به شخص دیگر است.
طی هفته های اخیر برخی والدین بوشهری با اشاره به گرفتاری های پاکسازی شپش در موی فرزندان شان، نسبت به نبود نظارت و آموزش های بهداشتی لازم در مدارس گلایه مند هستند.
یکی از والدین هم از با اشاره به خاراندن سر فرزند دانش آموزش خود که بعدا متوجه شده به دلیل سرایت شپش است، می گویند: خودم نیز متعاقب دخترم درگیر این ماجرا و درمان آن شدم. درحالی که اگر در محیط مدرسه روی بهداشت دانش آموزان و اینکه کدامیک شپش دارند تا اقدام درمانی انجام شود، این بیماری سراغ بقیه نمی آید.
آموزش و پرورش: هر سال اقداماتی برای پیشگیری و مراقبت انجام می شود
رییس اداره سلامت و تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر در پاسخ به این گلایه که چرا اقداماتی برای پیشگیری از شیوع شپش انجام نمی شود؟ می گوید: هر سال هماهنگی و اقداماتی در این خصوص انجام می شود و امسال نیز برنامه تشدید و مراقبت از این آلودگی شپش در مدارس استان در دستور کار است.
عبدالله زارعی با اشاره به اینکه شپش بیماری منتقل نمی کند، اما وجود خودش روی سر آلودگی محسوب می شود، می افزاید: هرساله بیماریابی شپش در ابتدای سال تحصیلی آغاز و مراقبان سلامت مدارس نسبت به غربالگری و بررسی وضعیت سلامت دانش آموزان اقدام می کنند و این فعالیت به صورت فصلی در همه مدارس اجرا می شود. در مدارسی هم که مراقب سلامت یا همان مربی بهداشت ندارد با همکاری مراکز بهداشتی درمانی، غربالگری صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان آلوده شناسایی و جهت دریافت خدمات درمان به مراکز بهداشتی درمانی معرفی می شوند یادآور شد: دانش آموزان آلوده همراه با سایر اعضای خانواده به درمان اقدام می کنند. در این زنجیره، نقص عملکرد هر یک از اعضا، می تواند روند درمان وکنترل بیماری را با مشکل مواجه نماید.
وی معتقد است خانواده ها نقش مهمی در این رابطه دارند و عدم همراهی برخی از آنها، دلیل بازگشت شپش به سر فرزند خود و انتقال به سایر همکلاسی ها است.
زارعی درباره لزوم مراقبت و پیشگیری های لازم به ویژه برای والدین بیان می کند: به ویژه دختران که به دلیل پوشش بیشتر، ممکن است بهداشت موهای سر رعایت نشود یا شانه زدن مرتب را انجام ندهند. همچنین اغلب دخترخانم ها دوست دارند موهای بلندی داشته باشند که کنترل و نظافت بیشتری را می طلبد.
وی با بیان این نکته که تخم ریزی شپش بیشتر در نواحی پشت گوش و گردن است که نیاز به بررسی بیشتری دارد، می افزاید: خانواده ها با دیدن هر کدام از موارد که متوجه آلودگی فرزند می شوند می توانند با مراجعه به پزشک یا مراکز بهداشت و با استفاده از دارو و روش هایی که توصیه می شود این مشکل را حل کنند.