رییس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر در نشست اجلاسیه استانی اندیشه های قضایی رهبری:

یکی از ابزارهای نظارت در جوامع آزاد و ارتقاء کیفیت آراء، نشریات آزاد است

دالکی خبر: رییس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر گفت: یکی از ابزارهای نظارت و کنترل در جوامع آزاد، نشریات آزاد است که از آن به عنوان رکن رکین نظام مردم سالاری یاد می شود.

به گزارش «دالکی خبر» بهرام فرهمند صابر در نشست اجلاسیه استانی اندیشه های قضایی رهبری که به میزبانی دادگستری بوشهر برگزار شد، ضمن اشاره به محورهای توسعه و ارتقاء قوه قضائیه در اسناد بالادستی و بیانات رهبری و مسئولین نظام اظهار داشت: با گذشت نزدیک به نیم قرن همچنان در صدد برنامه ریزی جهت الزامات دستگاه قضایی مبتنی بر احکام اسلامی هستیم که رسیدن به این هدف نیازمند هماهنگی کامل قوای سه کانه است. اما شاهد هماهنگی کم رنگ سه قوه هستیم.

رییس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با اشاره به  اینکه نمونه بارز این ناهماهنگی را می توان در پیشنهاد و تصویب و اجرای لوایحی که ارتباط مستقیم با دستگاه قضاییه  است ملاحظه کرد، افزود: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ١۴٠١یکی از این ناهماهنگی ها است.

وی خاطر نشان کرد: مجلس در اقدامی کاملاً مغایر با قانون اساسی به یکباره مشاغل و حرف حقوقی را بر اساس یک استنباط اشتباه مشمول قانون رفع موانع تولید اقتصادی دانسته و مشاغل و حِرفی چون سردفتری، کارشناسی، مشاوره، نظام مهندسی و وکالت مشمول این قانون تلقی و دچار نقض قوانین و نظامات حاکم بر جذب شاغلین این حرف شده است.که یکی از نتایج عملی این قانون، پائین آمدن سطح علمی وکلاء خواهد بود.

ایشان در ادامه در خصوص ارتقاء کیفیت آراء محاکم بیان داشت: یکی از ابزار نظارت و کنترل در جوامع آزاد، نشریات آزاد است که از آن به عنوان رکن رکین نظام مردم سالاری یاد می شود و انتشار آرای متقن محاکم جلوه ای از مردمی بودن ساختار قضایی است که قطعا آرای مستند و مستندل قضات اقناع وجدان عمومی جامعه را در پی دارد.

رئیس هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان بوشهر در ضرورت حاکمیت قانون گفت: بدیهی ترین و نخستین انتظار جامعه از قوای حاکم رعایت قوانین و مقررات است اما شاهد هستیم که تبصره ماده ۴٨ قانون آئین دادرسی کیفری ناقض حقوق مردم در اصل ٣۵ قانون اساسی در آزادی انتخاب وکیل دادگستری است.

وی  با بیان این که قانون مولدسازی دارایی های دولت بر خلاف تمامی قوانین و مقررات محاسبات عمومی و معاملات دولتی می باشد، افزود: در حالی که قوه قضایی تمامی هَم خود را صرف مبارزه با مفاسد اقتصادی و رانت  نموده خبرهای فسادهای میلیاردی از قوه مجریه  شنیده می شود که بسیار تاسف برانگیز است.

فرهمند صابر ارتقاء کیفی و علمی در امر قضاوت به ضرورت رفع موانع معیشتی قضات، کاستن حجم پرونده های ارجاعی به آنان، ایجاد بستر آموزشی و برگزاری کارگاه های آموزشی، امکان نظارت عالیه دیوان عالی کشور ، نبود آموزش های تخصصی و دادگاه های تخصصی و کم رنگ بودن نقش هیات منصفه در دادرسی به عنوان وجدان عمومی قضاء و عدالت و ضرورت استقلال قاضی و وکیل اشاره کرد.

گفتنی است، نخستین نشست اجلاسیه استانی اندیشه های قضایی رهبری صبح روز چهارشنبه (۲۰ دی ماه ١۴٠٢ ) در سالن اجتماعات اداره کل دادگستری استان بوشهر به میزبانی دادگستری با حضور  مسئولین قضایی و اساتید دانشگاه و مسئولان ادارات ذیربط برگزار شد.