گزینه معاونت سیاسی استانداری/ آمار قابل تامل از تورم بوشهر/ بیداد کرونا و پاسکاری مسئولان
خبرنگاران ما در جریان پیگیری های خبری خود به زمزمه هایی برمی خورند که میهمان کردن خوانندگان به این شنیده ها خالی از لطف نیست:
- نخست اینکه هفته گذشته در بسته خبری شنیدنی های هفتگی خلیج فارس به دغدغه کارکنان شهرداری های استان درباره تعلل استانداری در تشکیل کمیسیونی برای برقراری فوق العاده ویژه پرداخته شد. در همین راستا هوشنگ رستم پور مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری بوشهر اظهار کرد: این مهم طی یکسال گذشته پیگیری نشده بود که با پیگیری های متعدد و نامه نگاری هایی صورت گرفته، کمیسیون مربوطه جهت اجرای بخشنامه ارتقا شغلی سطوح کارشناسی ارشد، خبره مدیران شهرداری ها تشکیل خواهد شد.
- سرقتهای متعدد ادوات کشاورزی در روستاهای بخش بوشکان دشتستان، اهالی منطقه را گلایه مند کرده و از نیروی انتظامی خواستار پیگیری برای دستگیری سارقان شده اند.
- معارفه رییس جدید دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سکوت خبری و تنها با حضور هیات رییسه دانشگاه برگزار شد. مهمان این مراسم معاون تحقیقات وزارتخانه بوده و دلیل این نحوه برگزاری معارفه رییس دانشگاه نیز قرمز شدن وضعیت کرونایی بوشهر عنوان گردیده است.
- جدی ترین گزینه ریاست دانشگاه علمی کاربردی استان چهره ای می باشد که در دولت احمدی نژاد همین سمت را داشته و عملکردش خصوصا درباره کیفیت آموزشی این دانشگاهها با علامت سوال زیادی مواجه بود. به عقیده کارشناسان، رشد قارچ گونه مراکز آموزش علمی کاربردی در استان در آن مقطع بدون توجه به زیرساخت ها و استانداردهای فضا و کیفیت آموزش از مشکلات مدیریت دانشگاه در آن مقطع بوده است.
- در برخی محافل از احمد بنافی به عنوان گزینه مدنظر استانداری برای معاونت سیاسی، امنیتی استانداری یاد می شود. وی دشتستانی می باشد و سمت فعلی اش مسئول سیاسی نیروی دریایی سپاه پاسداران است.
- همزمان با ادغام برخی مراکز دانشگاه پیام نور استان بوشهر، گفته شده قرار است ساختمان دانشگاه در دیلم به بهزیستی به منظور مرکز نگهداری بیماران اعصاب و روان اجاره داده شود. اعضای شورای شهر دیلم نسبت به از دست رفتن امتیاز این دانشگاه معترض بوده و خواستار مداخله استانداری شده اند.
- جزیره خارگ با وجود درآمدزایی برای تامین اجتماعی، اما از درمانگاه تامین اجتماعی محروم است و جابجایی بیماران به بوشهر نیز با دشواری های زیادی همراه است. اهالی این جزیره انتظار دارند تامین اجتماعی پایه گذار درمانگاه تخصصی در این جزیره باشد تا بخشی از سرانه درمان خارگ تامین شود.
- به گفته مدیرکل تامین اجتماعی، شهرداری برازجان بدهکارترین شهرداری استان به این سازمان است.
- حضور استاندار امروز در گناوه با حاشیههایی نیز همراه بود. ریشه این حاشیهها معلوم نیست از کجا شروع شده، اما شب قبل از حضور استاندار، چند عضو شورای شهر در اعتراض به معاونان فرماندار گناوه استوری مشترکی منتشر کردند. همچنین آنها به همراه ادوات راهسازی در ورودی گناوه در مسیر استاندار حضور یافته بودند، ولی با بیتفاوتی استاندار و هیأت همراه مواجه شوند.
- یکی از نیروهای شرکت متانول دیر حین کار در ارتفاع سقوط کرده و جان خود را از دست داد. حوادث اینچنینی در شرکت متانول دیر مسبوق به سابقه است و مشخص نیست دلیل آن عدم وجود تجهیزات ایمنی است یا عدم نظارت صحیح مدیریت شرکت.
- اداره کل اوقاف استان درباره قیمت های بسیار بالای دفن اموات در برخی امامزاده های بوشهر سکوت اختیار کرده و پیگیری ها برای پاسخگویی و اظهارنظر در این خصوص بی نتیجه است. متاسفانه چشم هم چشمی در بین برخی شهروندان حتی به خانه آخرت هم کشیده شده و برخی که توان پرداخت هزینه های چند ده میلیونی دارند، امکان دفن در قبرستان های مجاور امامزاده های شهر بوشهر بجای انتقال به آرامستان تنگک دارند. گفته می شود ۱۴ آرامستان محلی در شهر بوشهر وجود دارد که در اغلب آنها اهالی معترضند که قرار بوده صرفا برای اموات همان محل باشد، اما از سایر نقاط نیز در آن دفن شده و تکرار این وضعیت باعث مشکلاتی برای آنها شده است.
- بودجه سال آینده شهرداری بوشهر روی رقم ۷۰۰ میلیارد تومان بسته شده و قرار است ۳۰۰ میلیارد تومان نیز از محل اوراق مشارکت تامین شود. البته یکی از شروط موافقت وزارت کشور با این ایده پیش بینی پروژه هایی با توجیه اقتصادی است که باید دید مدیریت شهری مرکز استان در این خصوص چه برنامه ای دارد؟
- برخی شنیده ها حکایت از آن دارد که همزمان با محدود شدن کارگاه پیمانکار راه آهن بوشهر که به سمت تعطیلی پروژه پیش رفته، بحث جایگزینی قرارگاه خاتم الانبیا در این پروژه را پیش آورده است.
- ایران به اندازه کل جهان راننده اسنپ دارد! گویا طبق آمارهای منتشر شده در سال ۲۰۲۱ تعداد رانندگان اوبر (مشابه خارجی اسنپ) در سراسر جهان به حدود ۳٫۹ میلیون رسیده است. گفتنی است در ایران بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در اسنپ به عنوان راننده فعالیت می کنند و یک میلیون و ۴۰۰ هزار راننده هم در شبکه تپسی فعال هستند.
- گفته شده واردات یکی از مدل های موبایل چینی شیائومی به کشور ممنوع اعلام شده است. گویا سازمان تنظیم مقررات چند ماه گذشته نامهای را به شرکتهای واردکننده در این خصوص ارسال کرده است. دلیل این ممنوعیت، مشکل این مدل گوشی در برقراری ارتباط با شماره های اضطراری از جمله ۱۱۰، ۱۱۵ عنوان شده است.
- به عقیده بسیاری از مردم، آمارهای عجیب برخی مسئولان به این دلیل است که گذرشان به بازار و قیمت ها نخورده است. در همین زمینه وزیر صنعت، معدن و تجارت در آخرین اظهارات خود از کاهش قیمت ۱۵۰۰ قلم کالا در پی اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاها خبر داده است. در واقع «فاطمیامین» معتقد بود این روش باعث خواهد شد تا با مشخص شدن قیمت تولید کالاها و محاسبه سود ۱۵ درصدی در محل عرضه گرانی کنترل شود! اما بررسی ها نشان می دهد نه تنها قیمتها در واحدهای فروشگاهی تغییری نداشته، بلکه در برخی از کالاها به واسطه کمبود کاذب شاهد گرانی قیمت نیز بودهایم. حتی برخی فعالان صنفی نسبت به مشکلات این طرح گلایه دارند و می گویند: مثلا روی آب معدنی قیمت دوهزار تومان درج شده که با محاسبه سود ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ تومان برای فروشنده تمام می شود و باید با قیمت بالاتر از نرخی که به عنوان قیمت تولید درج شده بفروشیم و این باعث بروز بحث و جنگ اعصاب بین مشتری و فروشنده شده است.
- انتقال مطالبات به سال بعد توسط دولت آغاز شده است. گویا کارانه پرستاران با ۶ماه تأخیر در سال آینده پرداخت خواهد شد.
- با وجود اوج گیری اُمیکرون در کشور، مسئولان اعمال محدودیت ها را به همدیگر پاسکاری می کنند. از یک سو ستاد ملی کرونا می گوید که در این زمینه اختیاراتی به استانداران تفویض شده، از طرفی در بوشهر از سوی ستاد استانی پیرامون محدودیت در فعالیتها و مشاغل غیرضروری سکوت اختیار شده است.
- بودجه خوری صندوقهای بازنشستگی به مرحله خطرناکی برای اقتصاد کشور رسیده است. گویا یکهفتم بودجه عمومی کشور سهم ۱۸ صندوق بازنشستگی ورشکسته است. در میان این صندوق ها جدا از تامین اجتماعی و نفت، مابقی بین ۸۰ تا حتی ۱۰۰ درصد وابسته به منابع عمومی دولت هستند.
- در شرایطی روی پرداخت وام بدون ضامن تبلیغات زیادی از سوی مسئولان می شود که بسیاری از اقشار جامعه که حقوق ثابتی ندارند از آن محرومند، همچنین بسیاری از کارمندان و بازنشستگان پس از مراجعه به بانک متوجه شده اند، شرط ابتدایی برای دریافت این وام را ندارند. گفتنی است داشتن تراکنش زیاد مالی حساب، اولین شرط برای پرداخت وام بدون ضامن است که اکثر کارمندان و بازنشستگان از آن بی بهره اند.
- ویزیت های روانشناسی به مراجعه کنندگان شوک وارد می کند. گفتنی است تعرفه هر جلسه مشاوره معمولی از سوی یک متخصص روانشناسی بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است و این تعرفه براساس موقعیت جغرافیایی محل انجام مشاوره تغییر میکند.
- تازه ترین آمارها درباره نرخ تورم در استان نشان می دهد مقایسه و بررسی شاخص های تورمی نشان می دهد نرخ تورم ۱۲ ماهه بوشهر از پایتخت بالاتر است.
- اعتبار پیش بینی شده برای صندوق های پیشرفت و عدالت استانی آب رفت! در پی اصلاحیه اخیر دولت برای بودجه سال آینده، منابع ۳۱ صندوق استانی پیشرفت و عدالت کاهش داد. به این ترتیب در شرایطی که پیش از این به هر استان به صورت میانگین حدود ۲ هزار میلیارد تومان در این صندوق اختصاص می یافت، حالا با کاهش ۶۰ درصدی منابع صندوق مذکور عملا به هر استان به ۸۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت. با این کاهش به نظر می رسد عملا ایده دولت سیزدهم از تشکیل صندوق های توسعه استانی نافرجام است و بسیاری از پروژه های عمرانی استان ها همچنان در صف دریافت بودجه خاک بخورند.
- دست آخر اینکه طبق گفته معاون وزیر راه و شهرسازی درباره هزینه ساخت هر متر در طرح نهضت مسکن که ۸٫۶ میلیون تومان برآورده شده، آورده متقاضیان ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون اعلام شده است. وام این طرح در مراکز استان ها ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۲۵۰ میلیون تومان است.