بالاترین و پایین ترین رضایت در استان به روایت نظرسنجی دولت/ هرمزگان خواستار افزایش سهم از پارس جنوبی/ آغاز انتصاب در فرمانداری ها
- خبرنگاران در جریان پیگیری های خبری خود به زمزمه هایی برمی خورند که میهمان کردن خوانندگان به این شنیده ها خالی از لطف نیست:
🔽 نخست اینکه؛ براساس نظرسنجی معاونت اجرایی ریاست جمهوری که همزمان با سفر پزشکیان به بوشهر انجام شد، بخش هایی که در استان بیشترین رضایت و نارضایتی درباره عملکرد آنها وجود دارد مشخص شدند. “گازرسانی” با کسب رضایت ۷۶ درصدی بالاترین نمره را کسب کرده و “برق رسانی” و “شبکه فاضلاب” هم با کسب رضایت ۳۸ و ۲۷ درصدی در رتبه های بعدی برآورد شده اند. همچنین کمبود امکانات ورزشی، زیرساخت های فرهنگی نظیر سینما و تفریح و گردشگری بیشترین دلیل نارضایتی در این استان اعلام شده است.
🔽 از شما چه پنهان، گزارش سازمان محیط زیست درباره کیفیت هوای مناطق کشور تا بهمن ماه سالجاری نکته قابل تاملی درباره جنوب استان بوشهر دارد. طبق این گزارش، سه منطقه بیدخون، پارس ۱ و پارس ۲ (عسلویه و کنگان) در استان بوشهر طی سالجاری تاکنون فقط بین ۵ تا ۷ روز هوای سالم داشته اند. همچنین حدود ۱۲۰ روز وضعیت قابل قبول و بیش از ۲۲۰ روز هم در شرایط نامناسب برای گروههای حساس یا آلوده بوده است. اخیرا رییس سازمان محیط زیست کشور در سفر به عسلویه وعده داد که آلودگی جنوب استان بوشهر را در هیات دولت مطرح و تلاش می کند برای آن چاره اندیشی و اقدامات اصلاحی صورت بگیرد.
🔽 بوشهر در شاخص تخت فعال بیمارستانی از آخر کشور رتبه ۳ کشور را به خود اختصاص داده است. این در شرایطی می باشد که مسئولان علوم پزشکی سال هاست بر روی اضافه کردن ۵۰۰ تا ۸۰۰ تخت دیگر در استان مانور می دهند، در شرایطی که به دلیل محدودیت منابع، به صورت لاک پشتی پیش می رود و به این زودی ها به نتیجه نمی رسند.
🔽 هفته جوانان در بوشهر با سکوت پشت سر گذاشته شد و حتی مشابه سنوات قبل برنامه هایی نظیر جشن ازدواج یا معرفی و تجلیل از جوانان برتر هم برگزار نشد. اداره معاونت جوانان بوشهر به صورت سرپرستی و دغدغه های مدیرکل ورزش و جوانان استان برای بقا در دولت جدید به عنوان دلایل بی خبری هفته جوان در بوشهر ارزیابی می شود.
🔽 اختلاف نظرها پیرامون ترکیب هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد بوشهر، وعده های مسئولان و نماینده مجلس برای شروع به کار آن در دهه فجر یا سفر ریاست جمهوری را بی نتیجه گذاشت. در برخی محافل از فردین اسلامی راد معاون توسعه منابع استانداری به عنوان گزینه استان برای مدیرعاملی منطقه آزاد بوشهر یاد می شود. وی سابقه فعالیت در هیات مدیره منطقه آزاد انزلی را در کارنامه کاری اش دارد.
🔽 دادستان دیر مهلت ۱۰ روزه به شهرداری ها و دهیاری این شهرستان برای جمع آوری سگ های بلاصاحب صادر کرد. این دستور در پی گزش دخربچه ای در شهرستان دیر توسط سگ های بلاصاحب صادر شده است. دادستانی تاکید کرده در صورت عدم اقدام، علیه اهمال کنندگان اعلام جرم می کند.
🔽 همچنین امام جمعه دیر در خطبه های این هفته با بیان اینکه بساط سگهای ولگرد جمع شود اظهار کرد: «اگر کسانی هوادار و هواخواه این سگها هستند، سگها را به دست نها بسپارید تا پرستاری کنند.» وی افزود: «متأسفانه گاهی اوقات بعضیها مرعوب فضای مجازی میشوند که آقا عدهای طرفدار سگ هستند ما نمیتوانیم کاری کنیم. سگ تا کجا؟ تا جایی که جان مردم را به خطر بیاندازد.»
🔽 نماینده سابق بوشهر، گناوه و دیلم با نگارش نامه ای به قالیباف رییس مجلس، به صحنه سیاسی استان برگشته است. محتوای نامه عبدالکریم جمیری درخصوص کاهش سهم استان از محل عواید ته لنجی است. در آیین نامه اجرایی دولت، درآمد حاصل از این قانون برخلاف متن اصلی، به ردیفهای عمومی بودجه اختصاص داده شده و نه بهطور اختصاصی برای مرزنشینان. همچنین درآمد واقعی از این قانون که بیش از ۹ همت است، در بودجه ۱۴۰۴ تنها یک همت اعلام شده که به عقیده نماینده مجلس، تخلف از مصوبه مجلس قبل است و باید توسط قالیباف پیگیری شود.
🔽 روند انتصاب معاونان فرمانداران و بخشداران استان کلید می خورد. از برخی بخشداران نظیر عالی پور بخشدار دلوار برای معاونت فرمانداری دشتستان یاد می شود. گویا برای جوان سازی ترکیب بخشداران، اولویت با گزینه های پایین تر از ۴۰ سال است.
🔽 افزایش خاموشی های بدون برنامه در استان بوشهر، مردم را کلافه و نگران خسارت به وسایل برقی شان کرده است. این وضعیت از حالا چراغ قرمز را برای روزهای گرم سال آینده به صدا درآورده است.
🔽 فرماندار گناوه از اخراج اتباع افغان در این شهرستان تا پایان سال خبر داد.
🔽 برخلاف برخی خبرهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، هنوز جزییات افزایش شمار نمایندگان بوشهر در مجلس مبهم است. مصوبه هفته قبل مجلس، صرفا الزام دولت برای اجرای اصل ۶۴ قانون اساسی مبنی بر افزایش ۴۰ نماینده (هر ده سال ۲۰ نماینده) بوده است. گویا دولت مخالف افزایش شمار نمایندگان است و ارائه لایحه پیرامون آن در هاله ای از ابهام است. در آخرین طرح پیشنهادی مجلس، پیشنهاد اختصاص یک نماینده به استان در حوزه بوشهر، گناوه و دیلم بود. این درحالی است که انتظار افکار عمومی، مستقل شدن مرکز استان از دو شهرستان دیلم و گناوه است.
🔽 گران ترین بلیط اتوبوس بین شهری تا پایتخت به استان بوشهر اختصاص یافته است. براساس قیمت گذاری جدید در بهمن، نرخ بلیط اتوبوس عسلویه- تهران ۹۴۰ هزار تومان و از بوشهر تا تهران ۸۸۰ هزار تومان تعیین شده است. گویا شرکت های مسافری با توجیه اینکه در نوروز یک سر خالی هستند (در برگشت ظرفیت کامل نیست) پیگیر افزایش قیمت برای نوروز هستند.
🔽 با نهایی شدن برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا در خردادماه سال آینده، مشتاقان کاندیداتوری در این عرصه فعال تر شده اند. براین اساس، ثبت نام کاندیداها نیز در دهه آخر اسفند انجام می شود.
🔽 کیانوش کازرونی مدیر سابق بیمه روستائیان، کشاورزان و عشایر استان بوشهر به مسئولیت برگشت. کازرونی جایگزین ظهیر کاظمی شد که در دولت سیزدهم بجای وی در این سمت قرار گرفت.
🔽 مراحل انتصاب یکی از مدیران کنونی استانداری بوشهر به عنوان فرماندار مرکز استان درحال نهایی شدن است.
🔽 قاسم برجویی فرد معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در آئین تودیع خود حضور نیافت. گفته می شود از ماههای گذشته بین وی و رییس دانشگاه اختلافاتی رخ داده بود و اخیرا به بهانه اتمام ماموریتش و برگشت به تامین اجتماعی، از سمت خود کنار گذاشته شد.
🔽 والدین نوزادان بوشهری از کمبود واکسن های ۵ گانه و تاخیر در مراحل واکنیساسیون انتقاد دارند. گویا مراکز بهداشت شهری به برخی مراجعان می گویند احتمال اینکه این واکسن ها در مراکز بهداشت روستایی باقی مانده وجود دارد، ولی باید خودتان پیگیری کنند!
🔽 مدیرعامل شرکت دولتی روساتم به عنوان پیمانکار دو راکتور جدید در بوشهر گفت: بدهی ایران به میزان قابل توجهی کاهش یافته و پیگیر ساخت نیروگاه جدیدی در این کشور هستیم.
🔽 براساس اعلام پلیس راه، یک چهارم تصادفات های فوتی استان بوشهر ناشی از خودروهای شوتی برآورد شده است.
🔽 شماری از مدیران استان در دسترس مردم نیستند. برخی مراجعان می گویند برای دیدار با این مدیران، دفاتر آنها وقت های چند هفته بعد می دهند و از دیدارهای هفتگی خبری نیست.
🔽 دست آخر اینکه؛ استاندار هرمزگان خواستار بازنگری برای افزایش سهم این استان از آلایندگی پارس جنوبی شد. آشوری در دیدار با رییس برنامه و بودجه این خواسته را مطرح کرده است. اکنون ۱۲ درصد آلایندگی پارس جنوبی به پارسیان هرمزگان اختصاص می یابد. گفتنی است استاندار هرمزگان در نیمه دوم دهه ۷۰ مدیرکل اطلاعات استان بوشهر بوده است.