موضع متفاوت دیگری از ضرغامی، وزیر دولت سیزدهم: اگر تحریک می شوید نگاه نکنید/ باید فضا را باز کنیم

دالکی خبر: عزت الله ضرغامی تنها وزیر دولت سیزدهم است که سخنان متفاوتی بیان و حتی نسبت به اعتراضات اخیر از زاویه متفاوتی به ماجرا نگاه می کند. چنانکه روز گذشته در حیاط هیات دولت با تاکید بر این جمله که «باید فضا را باز کنیم، مردم را درک کنیم و به مردم سخت گیری نکنیم» خطاب به تندروها و آنهایی که به وضعیت زنان و جامعه ایراد می گیرند گفت که اگر تحریک می شوید نگاه نکنید.

به گزارش دالکی خبر؛ ضرغامی این سخنان را در حیاط هیات دولت بیان کرد. در همین چارچوب گفت: من چند سال قبل به جلسه‌ای رفته بودم، در آن جلسه یک فرد که فرد موجهی نیز بود حتی به گویندگان اخبار هم اشکال می‌گرفت و معتقد بود که گویندگان اخبار هم باید از مردها انتخاب شود. اگر آن فرد به صورت گوینده خبر نگاه می‌کند و دچار مشکل می‌شود نگاه نکند، شاید بیماری است. ضرغامی تصریح کرد: بنابراین من تاکید بر این دارم که باید فضا را باز کنیم. مردم را درک کنیم، سخت گیری به مردم نکنیم و همه این اقدامات را در چارچوب شرع و دستورات الهی انجام دهیم؛ این موضوع باعث می‌شود که حتی گردشگری داخلی نیز تقویت شود. من به آقایی که اشکال می گیرد و رفتارها و برخوردهای تند می کند می گویم که اگر تحریک می شوید نکاه نکنید. امام (ره) به برخی از این افراد می گفت شما اگر فلان تصویر را از تلویزیون می بینید و حالتان بد می شود به آن نگاه نکنید.

نگاه متفاوت به حوادث اخیر

ضرغامی سخنان خود را از زاویه افزودن نشاط اجتماعی در کشور بیان می کند و اتفاقا متوجه حادثه ای که رخ داده، است چنان که در ابتدای اعتراضات و حوادث پیش آمده پس از جان باخت مهسا امینی گفت «مرزبندی میان فعالان کف خیابان ضروری است. جوانان و زنان آزرده از فوت غمبار مهسا امینی با لیدرهای آموزش دیده و متصل به خارج متفاوتند. رفتار و ادبیات و صبوری ضابطین باید آگاهانه، مدیریت شده و متناسب با سوژه باشد.»

و بعد افزود: «بزرگترین منکر، بد بین کردن مردم نسبت به اساس دین است. نظام بن بست ندارد و برخلاف برخی دوستان و دشمنان، تجدیدنظر در برخی قوانین و روش های ناکارآمد اجتماعی به سقوط دومینو وار نظام منجر نمی شود. تحولات اجتماعی را درک کنیم و برای آن برنامه داشته باشیم.»

و بعد از آن مطلبی را توئیت کرد که بسیار خوانده شد. ضرغامی نوشته بود: «با بازجوی اصلی جوانان دستگیر شده صحبت کردم. این فرد به من گفت: من یک عمر بازجویی کردم ولی این چند روز از چند نفر بازجویی کردم که سخت ترین بازجویی من بود زیرا نه من می فهمم آنها چه می گویند و نه آنها می فهمند من چه می گویم.»

و بعد از این در جای دیگری از سخنانش درباره حجاب زنان گفته بود: «امروز دختران جوان و دانش آموزانی بدون روسری در خیابان راه می روند. چه شد؟ چه اتفاقی افتاد؟»

دیروز هم از همین جنس سخان را در میان خبرنگاران و در حیاط هیات دولت بیان کرد و بر کلیدواژه باز کردن فضا تاکید داشت، آن هم چند متری کاخ ریاست جمهوری و ساختمان هیات دولت.

واکنش ها به سخنان ضرغامی

البته سخنان ضرغامی واکنش هایی هم در فضای مجازی داشته، از جمله اینکه برخی معتقدند او به جای بیان این موارد در جمع خبرنگاران، باید در هیات دولت آنها را بیان و اصرار کند شاید نتیجه ای حاصل شود.

ضمن اینکه برخی هم سخنان متفاوت ضرغامی را به رویای ریاست جمهوری وی گره می زنند. او اکنون متمایزترین وزیر کابینه است و بعید نیست در اندیشه نشستن بر صندلی ریاست جمهوری باشد که چنین خود را در پایگاه روشنفکران نشان می‌ دهد. او یک بار دیگر نیز سودای نشستن بر صندلی پاستور را کرده بود اما با واکنش نهادهای نظارتی روبرو و در انتخابات اخیر اجازه ورود به ریاست جمهوری نیافت. حال باید دید او شرایط را برای آینده خود چگونه ایجاد خواهد کرد؟